Vitaminer & mineraler

Mette Bloch:
Om at give gode vaner til sine børn

Mette Bloch fortæller her om, hvordan kosttilskud og vitaminer blev en del af hendes datters gode vaner – efter en god snak…..

Udgivet:4/6/2024

Læsetid:6 minutter

Instagram IconFacebook IconMail Icon

Kreatør

Mette Bloch

Mette Bloch

Foredragsholder og motivationsekspert

Følg Mette

Instagram IconFacebook Icon

“Hvorfor skal jeg spise dem her?” Line rynkede på næsen da jeg stak hende nogle vitaminer.

Hun var 12 år gammel på det tidspunkt, og hun følte ikke, hun havde behov for tilskud af nogen art.

“Fordi de sikrer, at du får, hvad du skal bruge af vitaminer og mineraler, hvis du ikke får nok gennem kosten” svarede jeg lettere uforstående.

Line holdt fast. Hun var ikke syg, og hun havde det jo godt, så hvorfor i alverden skulle hun til at spise alt muligt, som hun syntes var mærkeligt?

Da jeg havde tænkt lidt, tog jeg fat i hende igen. “Du skal selvfølgelig vælge helt selv. Jeg skal ikke bestemme, men inden du bare afviser, så lad mig lige komme med et eksempel. Forestil dig at du har bygget et nyt hus. Det er super flot og lækkert. Du har lavet kælder, og fordi det blev lidt dyrere end forventet, så sparede du lige omfangsdrænet væk.” Line gloede på mig, “hvad er et omfangsdræn?”

“Jamen det er sådan et slags beskyttelseslag, man kan kalde det en regnfrakke, som bliver gravet et godt stykke ned omkring husmuren for at holde muren tør og fri for fugt”

Jeg kan se på Line, at hun er ved at miste interessen for historien, så jeg forsøger at komme hurtigt til pointen. “Hvis du sparer det dræn væk, så vil dit hus være fint, tørt og lækkert i - måske - mange år. Ligesom at du har det fint nu. Men med tiden vil der komme fugt i fundamentet, og når det først er kommet, så er det utrolig svært at komme af med igen. Med andre ord, det er bedre at forbygge, end at behandle. Hvis du giver din krop, hvad den skal bruge for at holde sig rask og frisk, så slipper du for at skulle kæmpe med at skulle reparere noget, der er gået i stykker.

Siden har hun spist de tilskud, hun føler, hun har brug for.

 


Om du skal bruge tilskud eller ej, er altid op til dig, men jeg har erfaret, at det er utrolig svært at få alt det, jeg skal bruge gennem kosten hver eneste dag. Ind imellem har jeg ikke tid til at lave et perfekt afbalanceret måltid, og for at være helt ærlig, så gider jeg nogle gange heller ikke. Men fordi jeg ved, at jeg får mine vitaminer og mineraler, så lever jeg med de svipsere, der er. Har du ikke prøvet vitaminerne endnu, så giv dem et skud! Og det bedste ved VitaYummy? Jeg skal ikke overbevise mit barnebarn Ellie på 5 år om noget som helst. Hun elsker dem!

Kreatør

Mette Bloch

Mette Bloch

Foredragsholder og motivationsekspert

Instagram IconFacebook Icon

Nyhedsbrev

Bliv en del af VitaYummy universet

Bliv en del af VitaYummy familien og få unik adgang til skønhedstips, konkurrencer, rabatter, giveaways og andre lækkerier ❤️

Ved at indtaste din email-adresse accepterer du behandling jf. vores Privatlivspolitik